Cigánymissziós lelkésztovábbképzés

Helyszín: Berekfürdő
Időpont: 2015. november 16. – 2015. november 19.

Ciganisztika és cigánymisszió témában lesz lelkésztovábbképzés alapozó, továbbá a visszatérő résztvevők számára haladó szinten november 16-19 között Berekfürdőn.

November 16-19. között kerül megrendezésre a cigányok közötti szolgálatra felkészítő lelkésztovábbképzés Berekfürdőn a Missziói Iroda szervezésében.

Milyen cigány csoportok, milyen szokásvilággal, milyen körülmények között élnek ma Magyarországon? Milyen munkát végeznek és végezhetnek közöttük a református gyülekezetek? Kikkel tudunk összefogni, milyen segítséget kérhetünk más szakemberektől?

A képzés a szaktudás, fejlődés és tapasztalatszerzés mellett lehetőséget ad a cigánymissziót végző vagy cigánymisszió iránt érdeklődő lelkészeknek, hogy egy olyan kapcsolati hálóba lépjenek be, ami segítséget és támogatást jelenthet majd a cigányok közt végzett szolgálatukban. Előadások, interaktív feldolgozás és csoportunka módszereit felváltva használjuk majd a gyakorlatorientált cigánymissziós képzésen.

Főelőadások témái:

Ciganisztikai alapok – Kultúra – Szokásvilág – Missziológia – Keresztény közösségfejlesztés – Gyermekek közti szolgálat és tanoda – Szemléletformálás az iskolában és a gyülekezetben– Cigánymisszió szervezésének konkrét lépései – Szociális munka – A szociális háló lehetőségei – A kormány felzárkózási tervei és a cigánymisszió közös pontjai.

Kreditérték: 20                   

Résztvevők száma: 20-20 fő
Időpont: 2014. nov. 16-19.

A program hétfőn ebéddel kezdődik és csütörtökön ebéddel zárul.
Helyszín: Berekfürdő

Részvételi díj: 5000 Ft/fő
Részletes információk és jelentkezés:

MRE Missziói Iroda
1146 Budapest, Abonyi u. 21. e-mail: ciganymisszio@reformatus.hu

Jelentkezési határidő: 2015. október 30.

Jelentkezési lap letölthető a ciganymisszio.reformatus-hu weboldalról, innen.